Σελίδες

19 Ιαν 2013

Τα Ελληνικά Αγρ. Προϊόντα στο Βερολίνο.


O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης στην International Green Week και στην 5η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας, στο Βερολίνο (18-19/01/2013)

Μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Υπουργού Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας Καταναλωτή, κας Ilse Aigner, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα παρευρεθεί στα
εγκαίνια της International Green Week την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.
Ο κ. Τσαυτάρης μαζί με την κα Aigner θα εγκαινιάσουν τα ελληνικά περίπτερα στη διεθνή έκθεση Έκθεση Τροφίμων και γεωργικών προϊόντων, η οποία αποτελεί μία σημαντική εκθεσιακή πλατφόρμα γεωργικών επιχειρήσεων.
Στη φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λαγκαδά Νομού Θεσσαλονίκης και επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων.

Σημειώνεται ότι δίνεται μεγάλη σημασία στην επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού στη γερμανική έκθεση, καθώς δεν υπήρχε ελληνική εκπροσώπηση, σε υπουργικό επίπεδο, εδώ και 6 χρόνια. Επιπλέον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στοχευμένες δράσεις αναδεικνύει τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα στις αγορές των χωρών της Ε.Ε και σε τρίτες χώρες, ενώ στη γερμανική αγορά έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των εξαγωγών ελαιολάδου, κρασιών κ.α.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα συμμετάσχει στην 5η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013.
Στη Συνάντηση θα εκπροσωπηθούν 83 χώρες, εκ των οποίων οι 60 σε υπουργικό επίπεδο.

Πηγή:e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου