Σελίδες

19 Ιαν 2013

Στο εδώλιο για απάτη 92 επιτήδειοι που έλαβαν παράνομα κτηνοτροφικά δάνεια.


Στο «σκαμνί» οδηγείται ομάδα 92 ατόμων από τα Γρεβενά, με την κατηγορία ότι το 2008 έλαβαν παράνομα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς και με επιδοτούμενο επιτόκιο παριστάνοντας τους... κτηνοτρόφους. Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γρεβενών τον ερχόμενο Ιούνιο και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης ιδιαιτέρα μεγάλης αξίας, της απάτης, και της χρήσης
ψευδούς βεβαίωσης.


Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό έβλαψαν την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι η ζημιά είναι ιδιαιτέρως μεγάλη.

Η υπόθεση - σκάνδαλο έφτασε στον εισαγγελέα και τη Δικαιοσύνη μετά τις ενέργειες κτηνοτρόφου της περιοχής, όταν περιμένοντας στο γκισέ της  Αγροτικής Τράπεζας Γρεβενών, είδε να παίρνουν το δάνειο με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με την κτηνοτροφία. Επίσης άλλοι κτηνοτρόφοι  με μικρό αριθμό εκμεταλλεύσεων εμφανίζονταν να δανειοδοτούνται για πολύ περισσότερα ζώα, παίρνοντας πολλαπλάσια ποσά.

Οι κατηγορούμενοι φέρονταν να διαθέτουν βεβαιώσεις της Κτηνιατρικής υπηρεσίας Γρεβενών  με την υπογραφή του διευθυντή της υπηρεσίας ότι κατείχαν κτηνοτροφικές μονάδες και διατηρούσαν ζώα για πάχυνση. Με βάση τις βεβαιώσεις αυτές έπαιρναν στη συνέχεια από την ΑΤΕ άτοκα δάνεια πενταετούς διάρκειας με την εγγύηση του δημοσίου και επιδοτούμενο επιτόκιο. Αν και η Τράπεζα είχε πρόσβαση στο αρχείο με τους κτηνοτρόφους και τα ζώα που είχαν στις εκμεταλλεύσεις τους, δεν γινόταν διασταυρώσεις. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν ευθύνες του τότε διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών καθώς και του τότε διευθυντή του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στα Γρεβενά οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν σε άλλη ημερομηνία.

Του Λεωνίδα Λιάμη

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου