Σελίδες

19 Ιαν 2013

Λεμονάκι, για πολλές χρήσεις.


Φρόντισε την επιδερμίδα σου, γυάλισε τα κατσαρολικά, καθάρισε και αρωμάτισε όλο το σπίτι σου... Και όλα αυτά με "λεμονάκι μυρωδάτο".

Μην υποτιμάς τη... λεμονόκουπα!

1. Τρίψε τον τρίφτη του τυριού για να καθαρίσεις επίμονα
λιπαρά υπολείμματα.
2. Σιγόβρασέ τη σ’ ένα κατσαρολάκι με νερό, δημιουργώντας έναν αυτοσχέδιο υγραντήρα. Πρόσθεσε φλούδες πορτοκάλι, γαρύφαλλα κι ένα ξυλάκι κανέλα.
3. Τρίψε τα χέρια, τις επιφάνειες κοπής και τον νεροχύτη της κουζίνας για να εξαφανίσεις δυσάρεστες οσμές και βακτήρια.
4. Καθάρισε τον φούρνο μικροκυμάτων: Βάλε τη σ’ ένα μπολ μισογεμάτο με νερό και ζέστανε στο δυνατό για 5 λεπτά, ώσπου οι ατμοί να συμπυκνωθούν στα τοιχώματα του φούρνου και να μαλακώσουν τη βρομιά. Κατόπιν σκούπισε μ’ ένα πανί.
5. Φτιάξε «σιρόπι» για τον βήχα: στύψε το λεμόνι, ψιλόκοψε τη φλούδα και ανάμειξέ τη με τον χυμό. Ζέστανε το μείγμα, πρόσθεσε λίγο μέλι και πιές το.
6. Τρίψε τις μπαταρίες του μπάνιου, τα ανοξείδωτα κατσαρολικά, ακόμη και τις σχάρες ψησίματος, για εκτυφλωτική λάμψη.
7. Τρίψε γόνατα, αγκώνες και φτέρνες για ν’ απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να μαλακώσεις το ξηρό δέρμα.
8. Καθάρισε την πλάκα του σίδερου σιδερώματος: Βάλε το να κάψει για λίγο, βγάλτο από την πρίζα και τρίψε τη ζεστή πλάκα με λεμονόκουπα για να απομακρύνεις τυχόν κομματάκια από καμένο ύφασμα και βρωμιές.
9. Γέμισε μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Πρόσθεσε μια κούπα χυμό λεμονιού, 1/4 κούπας γάλα και 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, και μούλιασε τα πόδια σου για 15 λεπτά. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αυτό το μπάνιο όχι μόνο θα ξεκουράσει τα πέλματα, αλλά θα μαλακώσει και τη σκληρή επιδερμίδα.
10. Στύψε μισό λεμόνι σ’ ένα μπολάκι με ζεστό νερό και μπάνιαρε τ’ ακροδάχτυλά σου για 5 λεπτά, προκειμένου ν’ απομακρύνεις τις κιτρινίλες που αφήνει στα νύχια το βερνίκι νυχιών. Ολοκλήρωςε κάνοντας μασάζ με σπιτική λοσιόν, που θα φτιάξεις με 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 6 κουτ. σούπας μέλι και 8 κουτ. σούπας αμυγδαλέλαιο.

Τip:Ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις τη μυρωδιά από ψάρι από τα χέρια και τα πιάτα σου!

Εύη Γεωργάτου

Πηγή:pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου