Σελίδες

20 Ιαν 2013

Οι επενδύσεις στη γεωργία το θέμα της 5ης Συνάντησης Κορυφής Υπουργών Γεωργίας στο Βερολίνο.


Στο Βερολίνο από την 17η έως και την 19η Ιανουαρίου πραγματοποιείται η 5η Συνάντηση Κορυφής Υπουργών Γεωργίας. Στη Συνάντηση εκπροσωπούνται 83 χώρες, εκ των οποίων οι 60 σε υπουργικό επίπεδο. Θέμα της συνάντησης είναι: «Οι επενδύσεις στους τομείς των τροφίμων και της γεωργίας». Η Συνάντηση Κορυφής έχει ως στόχο να γίνει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πολιτικών, εκπροσώπων της βιομηχανίας, της επιστήμης και των
πολιτών στα θέματα των τροφίμων και της γεωργίας, όπως αυτά διαμορφώνονται σήμερα. Σε αυτή συμμετέχει και ο Έλληνας Υπουργός ΑΑΤ, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιείται στο Βερολίνο κάθε χρόνο από το 2009 και ύστερα. Κατά την διάρκειά της, πραγματοποιούνται δημόσιες συζητήσεις για θέματα που άπτονται της γεωργίας αλλά και της βιομηχανίας τροφίμων. Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Προστασίας των Καταναλωτών, για πρώτη φορά, η Αφρικανική Ένωση, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) θα πραγματοποιήσουν δημόσιες συνεδριάσεις εργασίας.

Στο πολιτικό επίπεδο, στην Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου οι Υπουργοί Γεωργίας από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν από κοινού σχετικά με τω πως οι επενδύσεις στην γεωργία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πείνας, του υποσιτισμού και της φτώχειας.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου