Σελίδες

21 Ιαν 2013

Παράταση και στις συμβάσεις πώλησης για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.


Δίμηνη παράταση και στις συμβάσεις πώλησης της ενέργειας παράλληλα με εκείνη που προωθείται για τις συμβάσεις σύνδεσης σχεδιάζει να χορηγήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αγρότες των φωτοβολταϊκών να κατοχυρώσουν τις «παλιές» ταρίφες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας το ΥΠΕΚΑ
πρόκειται να καταθέσει «διορθωτική» τροπολογία στο επίμαχο Άρθρο 24 για την δίμηνη παράταση στις συμβάσεις σύνδεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας το ΥΠΕΚΑ πρόκειται να καταθέσει «διορθωτική» τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αγορά πετρελαίου στο οποίο περιλαμβάνεται και το επίμαχο Άρθρο 24 για την δίμηνη παράταση στην συμβάσεις σύνδεσης των αγροτικών φωτοβολταϊκών. Συγκεκριμένα, το άρθρο προέβλεπε την επέκταση μέχρι τις 30 Μαΐου 2013 της ισχύος των συμβάσεων σύνδεσης οι οποίες έληγαν την 31η Μαρτίου 2013.

Όπως έγραψε, ωστόσο, η Agrenda και το Agronews σε σχετικά ρεπορτάζ, η δίμηνη αυτή παράταση κινδύνευε να αποδειχτεί… δώρον άδωρον καθώς δεν διασφάλιζε την τιμή πώλησης του ρεύματος με την οποία ο παραγωγός είχε υπογράψει με το ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά τα δημοσιεύματα και λαμβάνοντας υπόψη και τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, το υπουργείο φαίνεται ότι αποφάσισε να διευρύνει τη ρύθμιση ώστε να περιλαμβάνει και τις συμβάσεις σύνδεσης και, με αυτό τον τρόπο, να «θωρακιστεί» η τιμή πώλησης που καθορίζει εν πολλοίς και τη βιωσιμότητα της εκπαίδευσης.


Πηγή:www.agronews.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου