Σελίδες

28 Μαρ 2013

Άρχισε δειλά – δειλά το Goji Berry να καλλιεργείται σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.


Το Goji Berry είναι ένα φρούτο με πραγματικά μοναδικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο καταναλώνεται από τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής καθώς και από αθλούμενους αλλά και από αθλητές όπου παρά το γεγονός ότι κοστίζει πολύ, ωστόσο επειδή η κατανάλωσή του έχει αποτελέσματα, για αυτό προτιμάται και ως προϊόν. Ήδη σε ερασιτεχνικά πλαίσια καλλιεργείται σε κάποιες περιοχές όπως στη Κρήτη, τη Πελοπόννησο αλλά και την Αττική και βασικά για την ώρα καλλιεργείται περισσότερο σε γλάστρες και σε κήπους παρά σε
αγροκτήματα.
Το θέμα είναι ότι επειδή το Γκότζι μπέρι μπορεί να καλλιεργηθεί σε ακραίες θερμοκρασίες από -20 μέχρι +40 βαθμούς κελσίου, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στη βόρεια Ελλάδα ίσως μπορεί να καλλιεργηθεί με περισσότερη αποδοτικότητα αφού η βόρεια Ελλάδα έχει σε γενικές γραμμές το χαρακτηριστικό των μεγάλων θερμοκρασιακών διαφορών μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού κάτι που στην υπόλοιπη Ελλάδα δε συμβαίνει σε αυτό το βαθμό.
Πρέπει φυσικά να υπάρξουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιχορηγήσεις και κρατική βοήθεια ώστε όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το Goji Berry να μπορέσουν να το κάνουν. Ακόμη βέβαια η καλλιέργεια του Goji Berry βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί κάλλιστα να καλλιεργηθεί σε μεγάλη κλίμακα στην Ελληνική επικράτεια.


 Πηγή: www.ecotimes.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου